Kohde 20287628

poista suosikeista lisää suosikiksi
OsoiteGallen-Kallelankatu 13, 28100 Pori
KaupunginosaKeskusta
Asuinpinta-ala65,50 m2
TyyppiKerrostalo
Huoneistoselitelmä2mh, oh, k, vh, kph, p
Hinta117 000,00 €
1 786,26 €/m2
VapautuuMuu ehto
Jaa linkki

Kirsi Vepsä

Asuntomyyjä, KiaT

Tervetuloa tutustumaan kauniiseen kerrostalohuoneistoon, joka sijaitsee korttelin päässä torilta.

Kaunis vaalean ja harmaan väriliitto kulkee läpi asunnon, koti on valoisa ja raikas.
Olohuone houkuttelee viihtymään. Siellä voit rentoutua pehmeällä sohvalla tai kutsua ystävät kylään ja viettää mukavia hetkiä yhdessä. Avaa ovi parvekkeelle ja anna kesätuulen tulla sisään. Lasitetulla parvekkeella voit nauttia kahvit, vaikka sateella.
Keittiössä on riittävästi lasku- ja säilytystilaa, jotta voit toteuttaa omia ruokahetkiäsi ja luoda herkullisia aterioita perheellesi ja ystävillesi. Ruokapöytäkin mahtuu tänne kivasti.
Makuuhuoneita on kaksi, joihin molempiin on teetetty mittatilauksella vaatekaapit. Kylpyhuoneessa on toiminnalliset ratkaisut, jotta arjen askareet sujuvat mutkattomasti.
Kesän helteitä helpottamaan asuntoon on asennettu ilmalämpöpumppu.

Asunnon sijainti on ihanteellinen. Keskustan palvelut, kuten kaupat, ravintolat ja kulttuuritarjonta, ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä.

Hyvin hoidettu taloyhtiö. Esteetön kulku hissille on ratkaistu liuskalla.

Ota yhteyttä ja sovi esittely
Kirsi Vepsä
050 522 5585
kirsi.vepsa@otsolkv.fi

Rakennus
Huoneistoselitelmä2mh, oh, k, vh, kph, p
Kerros4/6
Rakennus- ja pintamateriaalitPääasiallinen materiaali: betoni.
LämmitysjärjestelmäKaukolämpö.
KattoTyyppi: Tasakatto
Kate: Huopakate
Rakennusvuosi1979
Käyttöönottovuosi1979
Huoneiston yleiskuntoHyvä.
EnergialuokitusF2013
EnergiatodistusKyllä
Tehdyt korjaukset
2022 Taloyhtiön väestönsuojan kunnostus ja varustelu. Autokatoksen seinien puhdistus ja maalaus sekä verkkoaidan ruosteenpoisto ja maalaus. 2020-2021 Kellarin katossa kulkevan kylmänveden käyttövesijohtojen päälinjojen uusinta. C-portaan aulan katossa kulkevan valurautaisen viemäriosuuden sukitus. Nurmikon reunakivetyksen uusinta ja uuden tupakkapaikan rakentaminen. 2019 Kaikki taloyhtiön märkätilat tarkistettu silmämääräisesti ja annettu osakkaille ehdotukset tarvittavista korjauksista. kokoojaviemärilinjojen puhdistus ja kuvaus keväällä. Sadevesiviemärit ja -kaivot puhdistettu syksyllä. 2018 Vesikate tarkistettu ja mahdolliset vuotavat kohdat korjattu. 2017-2018 Huoneistojen porraskäytäviin johtavien ovien uusinta, hissien ovien maalaus ulkopuolelta, taloyhtiöpesukoneen uusinta, Huippuimurien uusinta vesikatolla. 2015 Liikehuoneistojen piha-ovien lämmöneristyksen parantaminen. Pihaseinän liikuntasaumojen korjaus. 2014 Porraskäytävien, alakerran käytävän, City-käytävän ja pesutuvan ja mankelihuoneen maalaus. Autolämmityspistorasioiden uusinta autokatokseen. 2013 Piha-alueen nurmikon uusinta. 2012 parvekkeiden korjaus. parvekelasien (=6kpl) lisäys. Julkisivukorjaukset + lisälämmöneristeen lisäys. Ikkunoiden vaihto. parvekeovien uusiminen. Uudet portit. Naapurin betoniaidan pintakäsittely. Autokatoksen kourujen ja rännien korjaus/uusiminen. Ilmastointikanavien puhdistus. Lämmitysverkoston perussäätö, patteritermostaattien lisäys. Eteläjulkisivun rännien korjaus. Sadevesikaivojen ympäristö korjattu ja asfaltoitu. Asfaltointi korjattu porttien kohdalta. 2011 Sadevesikaivoja ympäröivien kuoppien korjaus ja asfaltointi. Julkisivujen ja parvekkeiden kuntotutkimuksen teko. julkisivukorjauksen suunnittelu kuntotutkimuksen perusteella. lämmön talteenoton tutkiminen ja suunnittelu. Kuntoselvitys patteriverkosta, perussäädön suunnittelu. 2010 Autokatoksen valaistus uusittu. Julkisivujen kuntotutkimus. 2009 Invalidiluiskan teko C-portaan ala-aulaan. pultteja päätyelementtiin. Katolla olevien IV-laitteiden kiinnitys + juuripellitykset korjattu. Ovilippojen valaisimet. 2008 C-portaan sisäpuolisen kattoviemärin korjaus. Kukka-altaiden sauman korjaus, liiketilojen seinien kuivatus ja maalaus. 2007 Jäteaitaus tehty. Päätyelementteihin pultteja. 2006 Elementtisaumaus ja tuuletusaukkojen lisäys. Tuuletusikkunoiden mekaaninen kiinnitys. Päätyelementtien mekaaninen kiinnitys. Portaiden alustojen muutos varastoiksi kellarissa. Toisen kylmiön muutos varastoksi, toisen jakaminen uudelleen kylmiökäyttöön. A-portaan sisäpuolisen kattoviemärin korjaus. Ylimmän kerroksen eteläpuolen ikkunoita uusittu 11 kpl. 2005 Saunan ja pesuhuoneiden korjaus. Pihakatoksen ja tasojen teko. Polkupyöräpaikkojen lisäys 7 asfaltin lisäys. 2004 Lämmönvaihdin uusittu. 2003 Talon kiertävät seinälipat ja sisäpihan ovikatokset uusittu. 2002 Talon ylimmänkerroksen pohjoissivun ikkunat uusittu. 1998 Vesikate uusittu.
Korjaukset
2016 Huoneisto remontoitu, keittiöön uusittu kaapistoiden ovet ja vetimet sekä tasot, pl. kylpyhuone. Makuuhuoneisiin kaapistot mittatilattuina, eteiseen lisätty peililiukuovet. 2019 Ilmalämpöpumppu.
Suunnitellut korjaukset
Selvitys korjaustarpeesta vuosille 2023-2028: -Puolet huippuimureista uusittu/korjattu. Muiden huippuimureiden kuntoa seurataan ja tarvittaessa korjataan/uusitaan. -Taloyhtiön kaikkien hissien uusinta, 2027 mennessä. -Pyöräkatoksen suunnittelu. -Vesikatteen kuntoa seurataan vuosittain. -Käyttövesien uusiminen, 2023-2025. Yhtiökokous 14.6.2022 päätti antaa hallitukselle valtuudet pyytää urakkatarjoukset käyttövesiputkien uusinnasta ja antoi valtuudet hallitukselle palkata valvoja valvomaan tulevaa urakkaa taloyhtiön puolesta. Käyttövesiputkien uusimisen aikana huoneistossa on mahdollista asua. Mahdollisia remontin ääniä kuitenkin on ja vesikatkoja.
Tilat ja materiaalit
Makuuhuone
OlohuoneSeinä: maalattu.
Lattia: laminaatti.
KeittiöHella: keraaminen.
Tasot: laminaatti.
Muut varusteet: astianpesukone, kiinteät valaisimet, liesituuletin / hormi.
Seinä: maalattu.
Lattia: laminaatti.
KylpyhuoneKalusteet: suihkuseinä, pesukoneliitäntä, wc-istuin, suihku, peilikaappi, kiinteät valaisimet.
Seinä: kaakeli.
Lattia: laatta.
SaunaTyyppi: Taloyhtiössä sauna
Muut tilat
ParvekeTyyppi: lasitettu, sisäänvedetty.
Kiinteistö
TonttiPinta-ala: 2 555,00 m2
Tontin omistusOma
Asuinpinta-ala65,50 m2
Kokonaispinta-ala65,50 m2
Pinta-alan perusteYhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen.
TaloyhtiöAsunto Oy Akselintorni
Y-tunnus: Asunto Oy Akselintorni
IsännöitsijäOP koti Länsi-Suomi Oy, Simo Muttilainen p. 0500 864 047
OmistusmuotoOma
HallintamuotoAsunto-osakeyhtiö
Kustannukset
YhtiövastikeHuoneiston yhtiövastike: 258,73 €/kk
Hoitovastike: 239,08 €/kk
Erityisvastike: 19,65 €/kk (esim. korjausvastike)
Saunamaksu12 e / kk
Muut maksut/lisätietoa maksuista
Vuokra/varasto 1,00/kpl/kk, Autopaikka/katos 20,00/kpl/kk, sähkö 10,00/kpl/kk, Kylmiömaksut 1,00/kpl/kk. Yhtiössä aletaan keräämään 1.7.2023 alkaen remonttivastiketta 0,30€/m2 tulevia remontteja varten, joka on merkitty erityisvastikkeeksi 19,65€/kk. Varainsiirtovero 2%, jonka ostaja maksaa kaupanteossa ellei ensiasunnon ostajan kriteerit täyty.
Autokatospaikat17
Pistokkeelliset autopaikat17
Autopaikan lisätiedotAutopaikat jonotuksella isännöitsijältä.
Kustannuksia aiheuttavat velvoitteetYhtiöjärjestyksen 17 § Vastuu osakkeenomistajien jälkikäteen rakentamien huoneistokohtaisten parvekelasien korjaamisesta, kunnossapidosta, niistä aiheutuvista ylimääräisistä kustannuksista ja mahdollisista vahingoista kuuluu osakkeenomistajalle. Samoin osakkeenomistajan jälkikäteen teettämän huonetilan muutoksesta aiheutuva kunnossapito kuuluu osakkeenomistajalle. Yhtiökokouksessa 15.12.2021 annettiin hallitukselle valtuudet periä yhden kuukauden ylimääräinen hoitovastike, mikäli taloustilanne niin vaatii.
Muita tietoja
Muuta tärkeääMikäli taloyhtiön osakeluettelo on ennen kaupantekoa siirretty huoneistotietojärjestelmään, tai se siirretään huoneistotietojärjestelmään kaupanteon jälkeen mutta ennen ostajan merkitsemistä osakeluetteloon, tulee ostajan hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta. Ostaja vastaa tällöin omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta.
Ladataan kohteita...