Kodikas arki

Porin päivän Otso-kakku

Tämä hunajainen vanilja-mustikkajuustokakku on täydellinen jälkiruoka Porin Päivän juhlapöytään.

Tänä viikonloppuna Porin Päivää juhlitaan 60.kerran. Pyöreiden kunniaksi me Otsolla päätimme juhlistaa alkavaa juhlaviikonloppua toimistolla herkuttelun merkeissä. Syntyi kaikkien otsojen, porilaisten ja kakkujen ystävien mustikkainen herkku – Porin Päivän Otso-kakku. Nappaa resepti talteen ja kerro meille miltä maistui!

Porin Päivän OTSO-kakku - hunajainen vanilja-mustikka-juustokakku

Ainekset

Pohja

300 g kaurakeksejä
150 g sulatettua voita

Hunajainen vaniljatäyte

3 liivatelehteä
2 rkl vettä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl sitruunamehua tai -aromia
150 g kreikkalaista jogurttia
1 tl vanilja-aromia
0,5 dl sokeria
2 rkl Otso-hunajaa

Mustikkatäyte

5 liivatelehteä
1,5 dl sokeria
100-200 g mustikoita
300 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g kreikkalaista jogurttia
1 tl sitruunamehua tai -aromia

Koristeluun

Valkosuklaata, tuoreita mustikoita ja vadelmia, mintunlehtiä

Näin helposti se käy!

  1. Valmista keksipohja. Jauha kaurakeksit hienoksi muruksi tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettu ja sekoita keksimuru ja voisula. Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm) leivinpaperilla ja tasoita pohjamassa vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteiden valmistumista.
  2. Aloita vaniljatäytteen valmistaminen. Turvota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia ja sekoita sillä välin tuorejuusto, sokeri, jogurtti, hunaja ja aromit keskenään. Purista turvonneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet 2 ruokalusikalliseen kuumennettua vettä. Lisää liivateseos vaniljaseoksen joukkoon ja kaada lopuksi seos pohjan päälle vuokaan. Anna tekeytyä jääkappissa muutama tunti ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.
  3. Valmista mustikkatäyte samaan tapaan kuin vaniljatäyte. Kuumenna pakastemustikat ja sokeri liedellä kuumaksi ja soseuta massa tasaiseksi. Lisää mustikka-sokeri-massan joukkoon turvonneet liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hetki.
  4. Sekoita keskenään jogurtti, tuorejuusto, sokeri ja aromit. Lisää sekaan jäähtynyt mustikkaseos ja vatkaa tasaiseksi. Ota kaapista jäähtynyt vaniljatäyte ja kaada varovasti mustikkatäyte päällimmäiseksi. Tasoita ja laita vuoka takaisin jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.
  5. Koristele valmis kakku valkosuklaalla, tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä. Sulatetusta valkosuklaasta voit taiteilla omannäköisesi otson kruunaamaan kakun!
  6. Laita kahvi tippumaan ja herkuttele. Jaa Porin Päivän kahvihetkesi #otsolkv tai #vahvaavälittämistä, niin pääsemme näkemään sinun Porin Päivän OTSO-kakkusi!

Hyvää Porin Päivää!

Ladataan kohteita...