AsuntokauppaBlogi

Ensivaikutelma on tärkein – pitää paikkansa myös asuntokaupoilla

Asuntokaupan digitalisoiduttua on valokuvista tullut yksi tärkeimmistä tekijöistä asunnon myynti-ilmoituksessa. Hyvä asuntokuva on sellainen, joka antaa parhaan mahdollisen, mutta silti realistisen kuvan kodistasi.

REALISTINEN ENSIVAIKUTELMA ON ONNISTUNEIN

Asuntovalokuvien kohdalla pätee lähes samat säännöt kuin treffi-ilmoituksissa. Ensivaikutelma luodaan muutamissa sekunneissa ja sen on tuotava asunnon parhaat puolet esiin, kuitenkaan vääristämättä totuutta. Sekä huonot ja epälaadukkaat, että liian koreat ja stailatut asuntokuvat ovat epäedullisia asunnon myynnille.

Epäammattimaisia kuvia näkee vielä nykyäänkin valitettavan usein asuntojen myynti-ilmoituksissa. Jos esimerkiksi valaistus ja kuvakulma ovat pielessä, voi todellisuudessa kauniskin tila näyttää ahtaalta ja tunkkaiselta. Myös liian sotkuiset ja tavaraa täynnä olevat huoneet vievät huomion pois olennaisesta, eivätkä anna oikeutta itse asunnolle.

Toisaalta myös liian stailatut ja silotellut myyntikuvat ovat asuntoa myydessä ongelmallisia. Sisustuslehtien kansia jäljittelevät upeat stailauskuvat herättävät ostajan kiinnostuksen tehokkaasti, mutta saattavat aiheuttaa pettymyksen tunteita. Ensimmäiselle näytölle saavuttaessa voi innokkaan ostajaehdokkaan pettymys olla suuri, kun kuvat eivät vastaakaan millään tavalla todellisuutta. Tärkeintä onkin antaa kuvien välityksellä mahdollisimman houkutteleva, mutta samalla aidosti parhaita puolia korostava kuva asunnostasi. Tähän tarkoitukseen kannattaa satsata ammattiasuntokuvaajan apuun, sillä satsaus maksaa itsensä monin verroin takaisin.

Esimerkkejä erään kodin muodonmuutoksista, jotka syntyivät ammattiasuntokuvaajan käsissä:

SIIVOUS ON KOTISI PARAS STAILAUS

Kiinteistönvälittäjän paras vinkki asunnon pikastailaukseen on asunnon perusteellinen siivous ja etenkin tavaroiden karsiminen. Jos tavaraa on kodissa paljon, ylimääräisten tavaroiden karsiminen tuo kaivattua tilaa huoneisiin. Selkeys ja pelkistetty sisustus antaa paitsi itse asunnolle riittävän huomion, myös jättää tilaa ostajan omalle mielikuvitukselle ja visioinnille.

Vinkkimme asunnon valokuvaukseen valmistautumiseen:
 1. 1
  Pidä siivouspäivä - puhdista pinnat ja raivaa turhat tavarat pois tieltä
 2. 2
  Siisti myös asunnon piha ja sisäänkäynti
 3. 3
  Tarkista riittävä valaistus – paras kuvausaika on päiväsaikaan luonnonvalossa. Tarkista kuitenkin, että kaikki lamput ovat toimivia ja valoa on riittävästi.
 4. 4
  Siivoa henkilökohtaiset tavarat. Omat valokuvat, henkilökohtaiset esineet ja esimerkiksi shampoot ja hygieniatarvikkeet kannattaa siivota kuvauksen ajaksi piiloon.
 5. 5
  Stailaa maltillisesti – hedelmäkori keittiön tasoilla, kaunis kattaus tai torkkupeitto sohvalla tuovat särmää ja kodikkuutta sisustukseen. Suosi rauhallisia värejä ja selkeitä kuvioita. 

Otson toimeksiantopalkkioon sisältyy asuntokuvaukseen erikoistuneiden ammattivalokuvaajien ottamat valokuvat asunnostasi. Näin oikeanlainen ensivaikutelma internetin asuntomarkkinoilla on taattu. Välittäjämme antavat aina ohjeistuksen asuntokuvaukseen valmistautumiseen, jotta kotisi tunnelma ja parhaat puolet saadaan näytettyä myös tuleville ostajille.

ASUNTOVALOKUVAUS TULOSSA?

Otson asiantuntijat ovat koonneet tärkeimmät vinkit asuntovalokuvaukseen valmistautuvalle.
Lataa ilmainen opas alla olevasta linkistä ja varmista, että kotisi ensivaikutelma tekee ostajiin varmasti vaikutuksen.

LATAA ILMAINEN OPAS >

Ladataan kohteita...